Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mistä kirjaudutaan sisään sivustolle ja foorumille?

Sisään kannattaa kirjautua etusivulta oikean laidan Kirjautuminen laatikosta, samalla kun kirjaudut sivustolle kirjaudut myös foorumille eli sinun EI tarvitse kirjautua erikseen foorumille. Huomioi myös että kirjauduttuasi sivustolle saat näkyviin vain jäsenille tarkoitettuja asioita jotka eivät näy ellet ole kirjautunut.

Mitkä ne Jäsenten Sivut on ja miten sinne pääsee?

– Jäsenten sivut on Vmax Club Finland kerhon jäsenille tarkoitettu sivusto. Jäsenten sivuille pääsee vasemman reunan valikosta joka näkyy kun olet kirjautunut sisään sivustolle saamillasi tunnuksella ja salasanalla.

Mistä sinne saa käyttäjätunnuksen ja salasanan??

Liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Jäsenmaksu suuruudeltaan on 22 euroa vuodelle 2020. Jos et ole vielä jäsen, voit liittyä kerhoon kätevästi menun jäsenasiat linkistä.

Jäsenten Sivuilla on paljon mielenkiintoista asiaa, yhteistyökumppaneidemme tarjouksia, ladattavia ja selailtavia manuaaleja yms.

Salasana ja tunnus on henkilökohtainen joten sitä ei pidä ”lainata” kavereille tai julkistaa sitä yleisesti, tällaisista mahdollisista väärinkäytöksistä on seurauksena ko. tilin sulkeminen.

En pääse Jäsenten sivuille vaikka kirjoitin tunnuksen ja salasanan oikein ??

Tarkista vielä kerran että kirjoitit käyttäjätunnuksen oikein. Käyttäjätunnuksen voi kirjoittaa isoilla tai pienillä kirjaimilla mutta salasana on ehdottomasti kirjoitettava juuri siinä muodossa kuin sen olet saanutkin eli isot kirjaimet isoja ja pienet pieniä.

Mikäli et kuitenkaan pääse sivuille, ota yhteys ylläpitoon vaikka palautelomakkeella.

Onko saamani salasana myös tunnus ja salasana foorumille ???

Kyllä.

Foorumin kysymyksiä ja vastauksia


Kuinka vaihdan asetuksiani?
Kaikki asetuksesi (Jos olet rekisteröitynyt) on tallennettu tietokantaan. Muuttaaksesi näitä tietoja klikkaa Omat asetukset Linkkiä. (Näkyy yleensä sivun yläreunassa) Täällä voit muokata asetuksiasi.

Kuinka lähetän viestin keskustelufoorumille?
Lähettääksesi uuden viestin. Klikkaa asiaan kuuluvaa nappulaa. Saatat joutua kirjautumaan sisään ennen kuin voit lähettää viestin. Mitä voit tehdä alueilla on lueteltuna sivun alalaidassa. (Voit lähettää viestejä, Voit äänestää, jne.) lista.

Kuinka muokkaan tai poista viestin?

Mikäli et ole keskustelufoorumin ylläpitäjä tai valvoja. Voit muokata ja poistaa vain omia viestejäsi. Voit muokata viestiäsi (Joskus vain rajoitetun ajan sen luomisen jälkeen) Klikkaamalla Muokkaa nappulaa valitsemastasi viestistä. Mikäli joku on jo vastannut viestiisi. Siihen lisätään pieni teksti osoittamaan muokkauksen tapahtuneen, kun palaat lukemaan viestiä. Tässä on mukana myös lukumäärä, kuinka monta kertaa olet muokannut viestiä. Tämä näkyy vain, jos viestiin on jo vastattu ja se ei näy, jos valvoja tai ylläpitäjä muokkaa viestiä. (Heidän pitää itse jättää syy mitä on muokattu ja miksi). Huomaa, että normaali käyttäjä ei voi poistaa viestiä, jos siihen on vastattu.

Kuinka lisään allekirjoituksen?
Luo allekirjoitus käyttääksesi sitä. Voit tehdä tämän omissa asetuksissasi. Kun olet luonut allekirjoituksen. Voit valita Lisää allekirjoitus ruudun kirjoittaessasi viestiä. Voit asettaa allekirjoituksen lisättäväksi automaattisesti kaikkiin viesteihisi valitsemalla siihen sopivan vaihtoehdon omista asetuksistasi. (Voit kuitenkin estää allekirjoituksen näkymisen viestikohtaisesti poistamalla rastin allekirjoituksesta, kun kirjoitat uutta viestiä)

Kuinka luon äänestyksen?
Äänestyksen luominen on helppoa. Kun olet kirjoittamassa viestiä (Tai muokkaat viestiketjun ensimmäistä viestiä) näet valikossa kohdan Lisää äänestys. (Mikäli tätä ei ole. oikeutesi eivät todennäköisesti riitä äänsetyksen luomiseen) Sinun tulee antaa äänestykselle otsikko ja vähintään kaksi vaihtoehtoa Lisää kaikki vaihtoehdot omille riveillensä. Voit myös antaa aikarajan, jolloin äänestys päättyy. Änestys ei pääty koskaan, mikäli asetat ajaksi 0. Vaihtoehtojen määrä voi olla myös rajoitettu ja se riippuu keskustelufoorumin ylläpidosta.

Kuinka muokkaan tai poistan äänestyksen?

Kuten viestitkin. Äänestystä voi muokata vain sen alkuperäinen luoja, valvoja tai ylläpitäjä. Muokataksesi äänestystä sinun täytyy muokata viestiketjun ensimmäistä viestiä. Äänestys on aina tämän viestin yhteydessä. Mikäli kukaan ei ole äänestänyt. Voit muokata äänestystä vapaasti, mutta jos joku on jo äänestänyt. Et voi muokata vaihtoehtoja. Tällöin vain valvojat ja ylläpitäjät voivat muokata tai poistaa sen. Tällä pyritään estämään äänestyksen peukaloiminen ja äänestystuosten väärentäminen, kun äänestys on vielä voimassa.

Miksi en pääse tietyille alueille?

Jotkut alueet voivat olla rajoitettu tietyille käyttäjille tai käyttäjäryhmille. Jotta voisit nähdä, lukea, kirjoittaa, jne… tarvitset erityisoikeuksia. Vain valvojat ja ylläpitäjät voivat antaa näitä oikeuksia, joten ota yhteyttä heihin.

Miksi en voi lähettää liitetiedostoa?
Liitetiedostotjen lähetys on sallittu alue, ryhmä tai käyttäjäkohtaisesti. Keskustelufoorumin ylläpitäjä ei välttämättä anna lähettää liitetiedostoja kaikille alueille tai ehkäpä vain ylläpitäjien ryhmän annetaan lähettää liitetiedostoja. Ota yhteys ylläpitäjään, jos et ole varma miksi et voi lähettää liitteitä.

Kuinka tönäisen viestiketjuani?
Klikkaamalla ”Tönäise” linkkiä voit tönäistä aloittamsi viestiketjun takaisin ensimmäiselle sivulle. Mikäli et näe tätä vaihtoehtoa. Sen käyttö on estetty. Viestiä voi tönäistä myös kirjoittamalla siihen vastaus, mutta tästä kannattaa olla tarkkana, että noudatat foorumin sääntöjä.

Mitä on BBCode?
BBCode on sovellettu HTML-kielestä. Ylläpito määrittelee, voitko käyttää BBCodea. Voit myös itse poistaa BBCoden käytöstä viestin kirjoituksen yhteydessä. BBCode on tyyliltään hyvin lähellä HTML-kieltä, tagit ympäröidään hakasuluilla [ ja ] eikä < ja > merkeillä. Se tarjoaa myös paremmat mahdollisuudet muotoilla sen mitä haluat näyttää. Lisätietoa BBCodesta saat viestin kirjoitussivulta.

Mitä ovat hymiöt?

Hymiöt tai emootio-ikonit ovat pieniä graafisia kuvia joiden avulla voidaan esitää tunnetta tai tunnetilaa viestien joukossa. esimerkiksi, 🙂 tarkoittaa iloista ja 🙁 tarkoittaa surullista. Näet täyden listan käytettävistä hymiöistä viestin kirjoituksen yhteydessä. Ole tarkkana miten näitä käytät, sillä liian monen hymiön käyttö tekee viestistä helposti lukukelvottoman ja valvoja voi joko poistaa osan hymiöistä tai koko viestin.

Voinko näyttää kuvia viesteissäni?
Kyllä, voit näyttää kuvia viestien joukossa. Mikäli ylläpito on sallinut liitetiedostojen lähettämisen. Voit mahdollisesti lähettää kuvasi suoraan keskustelualueelle. Muussa tapauksessa joudut linkittämään kuvan ulkopuoliseslta palvelimelta. Esimerkiksi http://www.esimerkki.com/oma-kuvani.gif. Et voi linkittää kuvia omalta koneeltasi (mikäli se ei ole julkinen verkkopalvelin) tai salasanan takana olevia kuvia, kuten sähköposti ja muut salasanan vaativat palvelut. Näyttääksesi kuvan. Käytä BBCoden [img] tagia.

Mitä ovat yleistiedotteet?
Yleistiedotteet sisältävät tärkeää tietoa ja nämä tiedotteet kannattaa lukea mahdollisimman pian. Yleistiedotteet näkyvät kakilla keskustelufoorumin alueilla ja myös omien asetusten pääsivulla. Voitko kirjoittaa yleistiedotteen. Riippuu ylläpitäjistä.

Mitä ovat lukitut viestiketjut?

Viestiketjujen lukitsemisen hoitaa joko valvoja tai ylläpitäjä. Et voi vastata lukittuun ketjuun ja ketjussa mahdollisesti oleva äänestys on päättynyt. Viestiketjuja voidaan lukita monesta syystä.

Kuinka voin etsiä vanhoja viestejä?

Laittamalla haettavan sanan etusivulla, alueella tai viestien lukusivulla olevaan hakulaatikkoon. Voit etsiä tarkemmilla vaihtoehdoilla klikkaamalla ”etsi” linkkiä, joka on näkyvissä kaikilla keskustelufoorumin sivuilla.

Miksi hakutoiminto ei palauta yhtään tulosta?

Käyttämäsi sana oli todennäköisesti epätarkka ja sisälsi liikaa yleisiä termejä, joita ei ole otettu mukaan phpBB3 sisällysluetteloon. Koita tarkentaa hakuasi ja käytä eri vaihtoehtoja haussa.

Kuinka löydän omat viestini ja aloittamani viestiketjut?
Vistisi löytyvät klikkaamalla klikkaamalla ”etsi käyttäjän viestit” linkkiä omissa asetuksissai tai profiilisivulla. Etsiäksesi aloittamiasi vestiketjuja. Käytä hakusivulla olevia asetuksia

Kuinka asetan tietyn alueen tai viestiketjun seurantaan?

Seurataksesi tiettyä aluetta sinun tulee klikata ”seuraa aluetta” linkkiä, joka löytyy jokaiselta alueelta. Samalla tavalla, kuin asettaisit viestiketjun seurantaan. Asettaaksesi viestiketjun seurantaan voit tehdä sen viestiä kirjoittaessasi tai valitsemalla viestiketjun seurantaan tarkoitetun linkin.

Maximaalisia fiiliksiä vuodesta 1997